Over ons

Hendrickx Hout is een familiebedrijf met een lange traditie in de houthandel. Begin de jaren ‘80 is het bedrijf zich beginnen specialiseren in Europees Hardhout. De voornaamste houtsoorten zijn Eik en Beuk maar ook Essen, Kastanje, Olm behoren tot de mogelijkheden.

Dankzij een jarenlange samenwerking met de beste zagerijen in Oost en West-Europa kunnen wij een compleet gamma aanbieden aan onze klanten.
Wij beschikken over ca. 350m³ droogcapaciteit verdeeld over 8 verschillende kamers. Zo kunnen we ons hout optimaal drogen naargelang de houtsoort, dikte, hoeveelheid, vochtpercentage,…

Ons continu streven naar kwaliteit heeft ons al referenties opgeleverd in diverse sectoren. Zo hebben we klanten in de parket-, trappen- en meubelindustrie. Alsook leveren wij aan fabrikanten van lijsten, ramen en deuren, houthandels, interieurbedrijven,... 

Kortom: bent u op zoek naar kwalitatief Europees hardhout, dan bent u bij Hendrickx Hout aan het juiste adres.

Naast het Europese hout beschikken wij ook over een zorgvuldige selectie tropische houtsoorten zoals Padouk, Afrormosia, Wenge, Afzelia, Sipo, Iroko,… De meeste van deze houtsoorten kopen we op stam en laten we zagen op de gewenste dikte. Deze houtsoorten zijn tevens te verkrijgen in bekantrecht hout.

Certficaten

Hendrickx Hout verbindt zich ertoe al zijn hout in te kopen bij zagerijen die uitsluitend hout verwerken uit goed beheerde bossen. Indien nodig en mogelijk kunnen wij op vraag van de klant een PEFC of FSC®-certificaat voorzien. Meer informatie omtrent PEFC en FSC kan u vinden op de volgende websites:

Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x